Mozz chutné recepty

Pšenové fašírky

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • Galbani Mozzarella 125 g
  • 200 g pšena
  • olej
  • bylinky (majoránka, bazalka, koriander)
  • korenie
  • soľ
  • sójová omáčka
  • hladká či kukuričná múka

Postup prípravy

Najprv suché pšeno prudko opražte na panvici, šupka popraská a po uvarení bude mäkšie. Potom ho dajte variť do vody, kým úplne zmäkne. Prisypte múku, rozmiešajte a pokvapkajte sójovou omáčkou. Pridajte bylinky, najlepšie čerstvé (majoránku, koriander, bazalku) a Galbani Mozzarellu na kocky a z cesta vytvorte malé placky. Kto chce, osmaží si ich zhruba 10 minút na oleji na panvici, kto sleduje kalórie, dajte ich na papier na pečenie do trúby na 180 stupňov a pečte najmenej 20 minút.