6 červených paprík
Soľ, čierne korenie
200 g ryže
400 g kuracieho mäsa
300 g cukety
1 cibuľa
20 g masla
0,5 l kuracieho vývaru
1 hrsť čerstvého tymiánu
1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
200 g cherry paradajok
125 g Galbani Mozzarella
1 lyžica olivového oleja
1 hrsť čerstvej bazalky
1. Papriky dobre umyte. Vrchnú časť odkrojte a lyžicou vyberte jadrovník. Papriky osoľte a okoreňte. Spodnú časť vložte do zapekacej misy.
2. Ryžu uvarte podľa návodu na obale a odložte nabok. Mäso umyte a nadrobno nakrájajte. Cuketu opláchnite a nakrájajte na malé kocky, zmiešajte s mäsom, osoľte a okoreňte.
3. Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno. Do rozpálenej panvice vložte maslo a cibuľku orestujte do zlatista. Pridajte mäsovú zmes, všetko dobre orestujte a nakoniec podlejte kuracím vývarom. Pridajte nasekaný čerstvý tymián a petržlenovú vňať a premiešajte. Odložte z platne a do zmesi zamiešajte uvarenú ryžu a umyté cherry paradajky.
4. Papriky naplňte pripravenou zmesou. Pokvapkajte ich olivovým olejom a v rúre predhriatej na 180 °C pečte 15 minút. Potom papriky vyberte a opatrne odstráňte hornú časť so stopkou. Na vrch položte hrubší plátok Galbani Mozzarelly, opatrne priklopte hornou časťou papriky a dopekajte ešte 3 minúty.
5. Po zapečení ozdobte čerstvou bazalkou. Buon Appetito!