Mozz chutné recepty

Mramorovaný chlebíček s ricottou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Ricotta
  • 280 g múky
  • 180 g cukru
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 3 vajcia
  • lyžička prášku do pečiva

Postup prípravy

Šľahajte vajíčka s cukrom, dokým sa nevytvorí belavá zmes. Prilejte olivový olej a opäť zašľahajte. Potom pridajte ricottu a stále vytrvalo miešajte. Postupne prisypávajte múku s práškom do pečiva, zmes sa musí dokonale prepojiť. Horkú aj bielu čokoládu rozpusťte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej trúbe. Cesto rozdeľte na dva diely, do prvého dajte horkú čokoládu, do druhého bielu a starostlivo zapracujte. Tretinu bieleho cesta nalejte do maslom namazanej a múkou posypanej formy na biskupský chlebíček. Potom vlejte polovicu čokoládového cesta. Postup opakujte s tretinou bieleho cesta a druhou polovicou čokoládového cesta. Na záver pridajte zvyšok bieleho cesta. Pečte pri 180 °C asi 50 minút. Mieru „prepečenosti“ skontrolujte vpichnutím špajle – musí byť suchá.