80 g údeného lososa
60 g slaných sušienok
50 g masla
100 g ricotty Galbani
100 g mascarpone Galbani
1 lyžica vody
zväzok kôpru
borievka (korenie)
korenie a soľ
Na väčšej panvici rozpustite maslo a za stáleho miešania pridajte rozdrobené sušienky. Miešajte, pokiaľ nezískate homogénnu zmes. Tú nalejte do vymazanej tortovej formy a dajte chladiť do chladničky. Medzitým v miske zmiešajte ricottu a mascarpone, okoreňte podľa chuti borievkami, korením a kôprom a pridajte lyžicu vody. Touto zmesou potrite sušienkový korpus, ktorý medzitým v chladničke stuhol. Lososa nakrájajte na plátky a tortu ním ozdobte. Celú tortu nechajte aspoň hodinu tuhnúť v chladničke, potom ju môžete vytiahnuť z formy a servírovať, ideálne pri izbovej teplote.