Mozz chutné recepty

Pasta Ncaciata

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

  • 500 g penne
  • 375 g Galbani Mozzarella (3 balenia)
  • 150 g šunky
  • 150 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 750 g rajčinové passaty
  • 200 g hrášku
  • 300 g baklažánu
  • 2 vajíčka
  • olivový olej
  • bazalka
  • soľ, korenie, cukor

Postup prípravy

Najskôr si pripravte ragú. Vo veľkom hrnci rozpáľte olivový olej a osmažte cibuľku spolu s mrkvou a bazalkou. Do hrnca pridajte na kúsky nakrájanú šunku, mleté mäso, hrášok a povarte, pokiaľ nebude mäso hotové. Zmes potom zalejte rajčinovou passatou, osoľte, okoreňte, jemne oslaďte a nechajte variť zhruba 30 – 40 minút.

Medzitým nakrájajte baklažán na kocky a osmažte ho na panvici. Vajíčka uvarte natvrdo a nakrájajte ich na menšie kúsky, na rovnako veľké kúsky nakrájajte aj mozzarellu.

Cestoviny uvarte podľa návodu, zceďte a zmiešajte s časťou pripraveného ragú, vajíčkami, baklažánom a mozzarellou. Časť mozzarelly si však nezabudnite schovať na neskôr. Pripravte si zapekaciu misu, vysypte do nej cestoviny, prelejte zbytkom ragú a zakryte plátkami mozzarelly. Vložte do trúby predhriatej na 200 °C a pečte zhruba 25 minút. Pred podávaním nechajte ešte 5 minút odpočinúť/oddýchnuť.