Huby očistite a pozdĺžne nakrájajte. Päť minút restujte vo väčšom množstve extra panenského olivového oleja spolu so strúčikom cesnaku. Zalejte bielym vínom a mierne povarte, kým sa tekutina odparí. Mozzarellu nakrájajte na tenké prúžky. V miske vidličkou mierne našľahajte vajce, žĺtky rozbite, ale do bielkov ich zamiešajte iba veľmi ľahko, aby sa omeleta pri smažení príliš nevzdúvala.
Na panvici rozpusťte oriešok masla, pridajte štvrtinu rozšľahaných vajec a dve minúty smažte pri strednej teplote. Potom do stredu omelety pridajte štvrtinu húb a štvrtinu mozzarelly a omeletu preložte do tvaru polmesiaca. Nechajte smažiť pri miernej teplote ešte tri minúty. Rovnako pokračujte aj pri príprave ďalších troch porcií. Omeletu podávajte teplú a posypanú pažítkou.