Mozz chutné recepty

Mini lasagne s mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

375 g mozzarelly Galbani
40 g Galbani Parmigiano reggiano
500 g mletého hovädzieho mäsa
500 ml paradajkového pyré
300 g bešamelu
1 balene lasagní (cestovinové pláty)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 pohárik bieleho vína
extra panenský olivový olej
maslo
vetvička tymianu
muškátový oriešok
čerstvá bazalka
soľ
korenie

Postup prípravy

Orestujte cibuľku na extra panenskom olivovom oleji s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku. Pridajte mleté hovädzie mäso a čerstvý tymian. Nechajte pár minút variť; potom prilejte trochu bieleho vína. Poduste. Teraz primiešajte paradajkové pyré, osoľte, okoreňte a varte ďalších 45 minút.

 

Medzitým si pripravte cestoviny. Lasagne predvarte v osolenej vode. Aby nedošlo k ich zlepeniu, môžete ich po uvarení ponoriť do studenej vody a zaliať kvapkou olivového oleja. Nato jednotlivé pláty narežte do štvorcov veľkosti vašej formy na muffiny.

 

Ďalej si pripravte jemný bešamel navoňaný muškátovým orieškom. Do maslom namazaných formičiek potom klaďte jednotlivé vrstvy. Na rozkrojený plátok lasagní pridajte polievkovú lyžicu mäsovej zmesi, bešamel a plátky mozzarelly Galbani. Pokračujte druhou vrstvou, ktorú bohato zasypte parmezánom Galbani.

Pečte v trúbe do 170 °C do zlatista asi 20 minút. Podávajte teplé.

 

Video