Mozz chutné recepty

Pasta fresca s Galbani Mascarpone a paradajkami

Náročnosť Stredná
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

400 g hladkej múky
soľ
6 vajec
2 ½ lyžice olivového oleja
310 g Galbani Mascarpone
2 lyžice bazalkového pesta
400 g cherry paradajok
60 g masla
1 citrón
čierne korenie
1 hrsť čerstvého oregana

Postup prípravy

1. Na cesto vymiešajte v kuchynskom robote 400 g hladkej múky so štipkou soli, 6 žĺtkov, 4 bielka a lyžičku olivového oleja. Podľa potreby pridajte lyžicu vody. Hodvábne elastické cesto prikryte potravinárskou fóliou a nechajte v chladničke oddýchnuť najmenej 30 minút. 

 

2. Cesto rozdeľte na štyri rovnaké bochníky, tri bochníky znova zabaľte do potravinárskej fólie a odložte nabok. Nezabalený bochník vyvaľkajte na pomúčenej doske na tenký plát hrúbky 2 mm. Položte ho na pomúčený plech, prikryte utierkou a vyvaľkajte ďalší bochník. Na obidvoch vyvaľkaných plátkoch vyznačte štvorce veľkosti 5×5 cm a do každého štvorca vložte po jednej čajovej lyžičke plnky z 250 g Galbani Mascarpone zmiešaného s 2 lyžicami bazalkového pesta. Cesto okolo plnky potrite vodou a prikryte ďalším plátom cesta. Zatlačte, aby sa vytlačil vzduch a pomocou radielka nakrájajte ravioli. Postup zopakujte so zvyšnými plátkami a plnkou. Po častiach varte vo vriacej osolenej vode 4 minúty.

 

3. Rozohrejte rúru nastavenú na gril. Zmiešajte 400 g cherry paradajok s 2 lyžicami olivového oleja a zapekajte v ohňovzdornej nádobe 8 až 12 minút, kým paradajky zhnednú. Paradajkovú zmes preložte do veľkej misy a pridajte 60 g masla nakrájaného na kocky, lyžicu citrónovej šťavy, soľ a čierne korenie.

 

4. Paradajkovú zmes podávajte s ravioli s haluškami mascarpone a čerstvým oreganom. Ihneď podávajte. Buon Appetito!

Video