Mozz chutné recepty

Zmrazené tiramisové rezy

Náročnosť Stredná
Doba varenia 15 - 30 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 500 g Galbani Mascarpone
  • 150 g kakaa
  • 200 g cukru
  • 250 ml kávy
  • 50 ml amaretta (taliansky likér)
  • cukrárske piškóty
  • 6 vajec

Postup prípravy

Zmiešajte kávu a amaretto. Oddeľte bielka od žĺtkov a žĺtky dôkladne vyšľahajte s krupicovým cukrom, až zmes zbelie. Potom pridajte mascarpone a vydržte, dokým nebude zmes dokonale prepojená. To je ten pravý okamih, keď musíte zľahka a opatrne vmiešať tuhý sneh z bielkov. Formu zvanú srnčí chrbát obložte potravinárskou fóliou. Snažte sa, aby bol povrch čo najhladší, bez rušivých záhybov. Vlejte len polovicu zmesi, na ňu potom položte cukrárske piškóty namočené v káve (zaoblením dolu, plôškou hore). Piškóty zarovnajte do radu ako cestný pruh po celej dĺžke formy. Potom dolejte zmes až po okraj. Na vrch (budúci spodok) ešte poukladajte zvyšné cukrárske piškóty namočené v káve, a to hneď vo dvoch radoch. Tiramisu nechajte v chladničke asi 3 hodiny odležať a potom ho premiestnite aspoň na 12 hodín do mrazničky. Premení sa v pekne tuhú zmrzlinu. Pred maškrtením posypte horkým kakaom.