Mozz chutné recepty

Zemiakový timbál

Náročnosť Stredná
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb

Ingrediencie

  • 1,5 kg zemiakov
  • 3 balenia mozzarelly Galbani 125 g
  • 100 g parmezánu
  • 100 g prosciutto cotto
  • 100 g prosciutto crudo
  • 1 vajce
  • soľ
  • strúhanka

Postup prípravy

Uvarte zemiaky a ešte horúce ich rozmačkajte /rozpučte, roztlačte/, nechajte vychladnúť, osoľte, pridajte vajce a premiešajte. Pokrájajte šunku a dve mozzarelly na menšie kúsky, pridajte k zemiakom a opäť zamiešajte. Zapekaciu misu vymažte olejom a vysypte trochou strúhanky. Polovicou zemiakovej zmesi pokryte dno, túto vrstvu zasypte poslednou nakrájanou mozzarellou. Potom pridajte zvyšok zemiakovej zmesi a posypte ju parmezánom, trochou strúhanky a pridajte plátky masla. Pečte pri 240 stupňoch 20 – 25 minút.