8 cukrárskych piškót
120 g malín
250 g jahôd
2 lyžice trstinového cukru
4 vajcia
310 g krupicového cukru
250 g Galbani Mascarpone
1. Do sklenených pohárov nalámte cukrárske piškóty. V rajnici priveďte do varu 60 g umytých malín a 200 g umytých jahôd s dvomi lyžicami trstinového cukru. Zo zmesi uvarte sirup a prepasírujte ho cez sitko do misy.
2. V prvej mise vyšľahajte zo 4 žĺtkov a 140 g cukru penu. V druhej mise vyšľahajte zo zvyšných 4 bielkov a 120 g krupicového cukru polotuhý sneh. V tretej mise vyšľahajte do hladka 250 g Mascarpone Galbani. Polovicu vyšľahaného Mascarpone krému zamiešajte stierkou do peny zo žĺtkov a druhú polovicu do peny z bielkov. Všetko dajte vychladnúť do chladničky.
3. Na rozpálenej panvici rozpustite 50 g krupicového cukru na karamel. Karamel opatrne naberajte lyžicou, nakvapkajte ho na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte stuhnúť.
4. Do pohárov s piškótami nalejte ovocný sirup. Potom vložte krém so žĺtkov a naň krém z bielkov. Poháre ozdobte umytými zvyšnými malinami a jahodami. Karamel nalámte na väčšie kúsky a poháre ozdobte. Buon Appetito!