Ingrediencie na cesto:
1 kg karfiolu
30 g ryžovej múky
50 g parmezánu
2 vaječné bielky
muškátový oriešok
soľ
korenie
Ingrediencie na plnku:
2 balenia mozzarelly Galbani
150 g paradajkového pretlaku
olivový olej
oregano
bazalka
soľ
Začnite prípravou cesta. Karfiol pokrájajte na menšie kúsky, vložte do mixéru a rozmixujte. Potom pridajte nastrúhaný parmezán, vaječné bielky, štipku nastrúhaného muškátového oriešku, soľ, korenie a znovu premixujte. Do pripraveného základu prisypte ryžovú múku a cesto premiešajte vareškou. Formu s priemerom 32 cm vyložte pečiacim papierom, naplňte cestom a pečte v rúre predhriatej na 200 °C zhruba 30 minút. Medzitým si pripravte plnku. Mozzarellu nakrájajte na plátky. Paradajkový pretlak nalejte do misky, osoľte, pridajte oregano, olivový olej a listy čerstvej bazalky. Vytiahnite z rúry predpečený základ pizzy, natrite naň paradajkovú omáčku, obložte plátkami mozzarelly a nechajte ďalej piecť pri 200 °C 10 – 15 minút.