Mozz chutné recepty

Stredomorské fašírky v rajčinovo vínovej omáčke

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 3 balenia mozzarelly Galbani 125 g
  • 2 hrste hladkolistej petržlenovej vňate
  • hrsť zelených olív
  • hrsť sušených paradajok
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku
  • 400 g lúpaných krájaných paradajok
  • 200 ml červeného vína
  • 1,5 lyžice paradajkového pyré
  • 1 lyžička cukru

Postup prípravy

Najskôr si pripravte omáčku. Na olivovom oleji osmažte cibuľku. Do kastrólika nalejte víno a začnite ho zahrievať na stredne vysokej teplote. Za stáleho miešania do vína postupne pridávajte cukor, paradajkové pyré, lúpané krájané paradajky, cesnak a osmaženú cibuľku. Ohrievajte približne 5 minút.

 

Mleté hovädzie mäso premiešajte s vajcom, nasekanými olivami a paradajkami, pridajte petržlenovú vňať, osoľte a okoreňte. Zo zmesi vytvarujte fašírky a z oboch strán ich smažte na oleji.
Upražené fašírky dajte do zapekacej formy, zalejte pripravenou omáčkou, do nej naskladajte plátky mozzarelly Galbani, ozdobte petržlenovou vňaťou a zhruba 20 minút zapekajte v trúbe predhriatej na 220 °C. Celková dĺžka prípravy tejto dobroty s mozzarellovou fašírkou Galbani sa pohybuje okolo 40 minút.