Mozz chutné recepty

Pasta Fredda Mediterranea

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

  • 300 g cestovín (Farfalle alebo Fusilli)
  • 1 balenie mozzarelly Galbani 125 g
  • 280 g pesta
  • 100 g cherry paradajok
  • 100 g tuniaka v oleji
  • 80 g olív
  • soľ
  • korenie
  • bazalka

Postup prípravy

Vo veľkom hrnci priveďte do varu 3 litre vody, vložte cestoviny a varte, pokiaľ nebudú al dente. Hotové cestoviny sceďte. Medzitým v panvici zmiešajte pesto s tuniakom a pomaly restujte asi 3 minúty. Mozzarellu, cherry paradajky a olivy nakrájajte na kocky a spolu so zmesou tuniaka a pesta zmiešajte so studenými cestovinami vo veľkej mise. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a ozdobte bazalkou. Misu s cestovinami nechajte asi hodinu vychladnúť v chladničke a potom si vychutnajte pravé pasta fredda mediterranea!