Mozz chutné recepty

Sendvič s kuracím šalátom

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 2 bochníky Galbani Mozzarelly Light, každý po 125 g
  • 6 krehkých zelerových stoniek
  • 2 červené cibule
  • 3 paradajky
  • 4 štipky čerstvej petržlenovej vňate
  • čerstvý estragón
  • 60 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky
  • šťava z jedného citróna
  • 12 krajcov nasucho opečeného bieleho chleba (môže byť aj hriankový chlieb)
  • 4 listy hlávkového šalátu
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup prípravy

Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a všetko vložte do panvice s trochou extra panenského olivového oleja, dvoma zberačkami vody, petržlenovou vňaťou, soľou a korením a priveďte do varu. Potom stlmte na minimum a pridajte na drobné kúsky nakrájané kuracie prsia. Varte 20 minút, potom zložte zo sporáka a nechajte vychladnúť. Medzitým na jemno nasekajte 3 zostávajúce stonky, červenú cibuľu a estragón, vložte do misky a dochuťte šťavou z citróna. Pridajte uvarené prsia a šalát dôkladne premiešajte. Prikryte potravinovou fóliou a nechajte 2 hodiny v ľadničke vychladiť. Mozzarellu nakrájajte na plátky.

 

Príprava sendviča: na jeden krajec opečeného chleba navrstvite veľkú lyžicu kuracieho šalátu, priklopte druhým plátkom chleba, naň položte koliesko mozzarelly, plátok paradajky, list šalátu a priklopte. Rovnakým spôsobom pripravte aj zvyšné 3 sendviče.