400 g steaku z čerstvého tuniaka
150 g mozzarelly Galbani – cubettini
130 g čiernych olív bez kôstky
nakladané sušené paradajky
4 ks sendvičov ciabatta
rukola
extra panenský olivový olej
soľ a korenie
Do misy vložte olivy, dve lyžice olivového oleja a dve lyžice vody. Ingrediencie zamiešajte a vznikne jemné pyré. Sušené paradajky nechajte odkvapkať a nasekajte na hrubo. Rukolu opláchnite a tuniaka osoľte, okoreňte a zakvapkajte olejom. Steak opečte z jednej strany na rozpálenej panvici a potom nakrájajte na plátky hrubé asi 4-5 mm. Ciabattu rozkrojte a na obidve časti natrite zmes s olivami. Rozložte plátky tuniaka, posypte sušenými paradajkami, kockami mozzarelly – cubettini a pridajte rukolu. Obe polovice ciabatty dajte nakoniec k sebe.