Mozz chutné recepty

Karfiolová polievka

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

1 cibuľa
1 karfiol
4 zemiaky
2 lyžica olivového oleja
50 g masla
2 strúčiky cesnaku
8 vetvičiek čerstvého tymiánu
750 ml mlieka
1 kocka zeleninového bujónu
Soľ
Čierne korenie
30 g parmezánu
150 ml smotany na varenie (12 %)
1 hrsť píniových orieškov
1 ciabatta
150 g balenie Galbani mini mozzarelly
250 g Galbani Mascarpone

Postup prípravy

1. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Karfiol očistite, zbavte hlúbu a nakrájajte na jednotlivé ružičky. Všetky 4 zemiaky olúpte, umyte a nakrájajte na kocky. Do rozpáleného hrnca vlejte 1 lyžicu olivového oleja a pridajte 20 g masla. Do hrnca vložte pripravenú cibuľu, karfiol, zemiaky a všetko orestujte. Očistite 2 strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na plátky. Pridajte ich do základu polievky spolu so 4 vetvičkami tymiánu.

 

2. Základ zalejte 750 ml mlieka a pridajte kocku zeleninového bujónu. Na miernom stupni ohrevu nechajte 15 minút bublať, až karfiol a zemiaky úplne zmäknú. Potom všetko rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.

 

3. Polievku dochuťte soľou, čiernym korením a 30 g nastrúhaného parmezánu. Zalejte 150 ml smotany a prehrejte, až sa všetko dobre spojí. Na panvici rozohrejte 30 g masla a postupne na ňom orestujte píniové oriešky a plátky ciabatty z oboch strán.

 

4. Na ciabatty položte rozpolené guličky mini mozzarelly Galbani a zapečte 3 minúty v rúre predhriatej na 180 °C. Nakoniec ozdobte lístkami tymiánu. Polievku rozdeľte do misiek. Do každej vložte halušku vytvarovanú polievkovou lyžicou z Mascarpone Galbani. Pokvapkajte olivovým olejom, ozdobte restovanými píniovými orieškami a čerstvými vetvičkami tymiánu. Podávajte so zapečenou ciabattou. Buon Appetito!

Video