Mozz chutné recepty

Americké lievance s cuketami a ricottou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 100 g Galbani Ricotta
  • 180 g múky
  • 100 ml mlieka
  • 2 lyžice Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 2 cukety
  • 2 vajcia
  • lyžička prášku do pečiva
  • pár lístkov bazalky
  • pár lístkov mäty
  • lyžička masla
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Cuketám odkrojte konce a ak sú veľké a vodnaté, vykrojte vnútornú mäkkú časť. Potom ich nahrubo nasekajte či nastrúhajte. Zmiešajte ricottu so žĺtkami, mliekom, nastrúhanými cuketami, drobno posekanými bylinkami a osolenou múkou s práškom do pečiva. Potom pridajte parmezán a dotuha vyšľahané bielky. Vmiešajte ich jemne zospodu nahor, aby sneh neklesol. Na panvici rozpusťte maslo, naberačkou nalievajte cesto a smažte lievance, asi 5 minút z každej strany. Servírujte teplé.