Mozz chutné recepty

Zemiaky zapečené so slaninou a mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g slaniny
  • 2 balenia mozzarelly Galbani 125 g
  • 1 konzerva hrášku
  • olivový olej
  • soľ

Postup prípravy

Zemiaky a slaninu nakrájajte na kocky strednej veľkosti. Nakrájané zemiaky vložte do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom, zalejte pohárom vody, posoľte a dajte do rúry vyhriatej na 180 °C. Hneď ako sa z misy vyparí voda, pridajte slaninu a vráťte do rúry. Pečte, pokiaľ slanina nezhnedne, potom pridajte hrášok a pokrájanú mozzarellu. Nechajte piecť, pokiaľ sa mozzarella neroztečie, a potom servírujte.