Mozz chutné recepty

Nákyp z ricotty s tymianom, korením a parmezánom

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 500 g Galbani Ricotta
  • 2 lyžice tymianu
  • 2 plátky tmavého chleba
  • lyžica Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • lyžica chilli korenia
  • trochu medu
  • trochu balzamikového octu
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Ricottu premiešajte vidličkou, aby ste ju zjemnili. Potom pridajte lyžicu nastrúhaného parmezánu, podľa chuti osoľte a okoreňte. Plech na muffiny namažte zľahka olejom, najlepšie štetcom alebo pierkom a posypte tymianom zmiešaným s chilli. Zmes rozdeľte do formičiek. Každú porciu pokvapkajte olejom a zľahka posypte tymianom. Pečte približne 60 až 70 minút pri 150 °C, dokým ricotta nebude dozlatista. Vyklopte z formičiek a na každý teplý bochníček nalejte trochu medu alebo balzamikového octu. Môžete tiež porcie posypať opraženými píniovými orieškami. Ihneď servírujte s bruschettou, prípadne s plátkami cereálneho alebo tmavého chleba. Pečivo pred podávaním nahrejte v trúbe alebo v hriankovači, aby bolo chrumkavé.

 

Dôležité: Je možné piecť aj v akejkoľvek inej nádobe (pekáče a pod.) so zodpovedajúcim objemom. V takomto prípade ale ponechajte nákyp v trúbe asi hodinu a pol.