Mozz chutné recepty

Cestoviny s pestom z červenej repy

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb

Ingrediencie

INGREDIENCIE NA PESTO

  • 200 g predvarenej červenej repy
  • 25 g píniových alebo vlašských orechov
  • 25 g strúhaného parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • extra panenský olivový olej
  • šťava z polovičky citrónu
  • 10 lístkov čerstvej bazalky
  • soľ

 

INGREDIENCIE NA CESTOVINY

  • 350 g cestovín fusilli
  • 250 g ricotty Galbani
  • 1 balenie mozzarelly Galbani 125 g
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy

Najskôr opražte orechy. Potom pokrájajte červenú repu na malé kúsky a nasypte ju do mixéru, pridajte opražené oriešky, cesnak, listy bazalky, nastrúhaný parmezán, olivový olej, citrónovú šťavu a soľ. Mixujte, dokiaľ nebudú všetky ingrediencie dokonale rozomleté na jemnú pastu.

 

Cestoviny uvarte podľa návodu al dente. Sceďte a hrnček vody z hrnca si schovajte na neskôr. Cestoviny vráťte do hrnca. Do pripraveného pesta pridajte ricottu a dôkladne zmiešajte s cestovinami. Potom nakrájajte mozzarellu na plátky a ozdobte ňou naservírované cestoviny. Pridajte pár lístkov čerstvej bazalky a podávajte.