Mozz chutné recepty

Vyprážané mozzarellové sendviče

Náročnosť Nízka
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 3 balenia Galbani Mozzarelly (125 g)
  • 8 krajcov hriankového chleba
  • 3 vajcia
  • 1 šálka múky
  • trocha mlieka
  • soľ
  • olivový olej na vyprážanie

Postup prípravy

Mozzarellu nakrájajte na osem rovnomerných, asi 1 cm hrubých plátkov. Z hriankového chleba odkrojte kôrku. Medzi dva plátky chleba položte plátok syra, zľahka obaľte v múke a dávajte pozor, aby všetky okrájané strany boli pomúčené.

Takto pripravené sendviče položte v jednej vrstve do veľkého hlbokého taniera. Vajcia spolu s piatimi polievkovými lyžicami mlieka vyšľahajte a sendviče nimi zalejte. Niekoľkokrát ich zľahka otočte a nechajte ich odležať, dokým všetky vajcia nevsiaknu.

Do panvice nalejte veľké množstvo oleja a až bude silno rozpálený, sendviče v ňom opražte. Raz ich obráťte. Celkom vyprážajte asi 4 – 5 minút, až kým nebudú dozlatista. Nechajte odkvapkať a podávajte teplé.