Mozz chutné recepty

Cestoviny penne po sorentinsky

Náročnosť Stredná
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 350 g hladkých cestovín penne
  • 600 g riadne zrelých oválnych paradajok
  • 2 – 3 balenia Galbani Mozzarelly (125 g)
  • 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano D. O. P.
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • oregano a bazalka podľa chuti
  • soľ a korenie

Postup prípravy

Paradajky ponorte na niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom opláchnite pod studenou vodou, ošúpte a nakrájajte nahrubo. Na rozpálenom oleji na panvici usmažte nakrájaný cesnak na sklovito. Pridajte paradajky, osoľte, okoreňte, ochuťte štipkou oregana a niekoľkými lístkami bazalky. Varte pri vysokej teplote asi 15 minút.

 

Medzitým nechajte uvariť cestoviny. Mozzarellu nakrájajte na tenké plátky. Cestoviny uvarené „al dente“ sceďte a potom ich vyklopte do olejom zľahka namazanej sklenenej zapekacej misky. Pokryte najprv plátkami mozzarelly, potom paradajkovou omáčkou a nakoniec poprášte parmezánom. Pečte 10 minút na 200 °C, dokým sa mozzarella úplne nerozpustí a spolu s paradajkami nevytvorí hustú voňavú omáčku. Podávajte teplé.