Mozz chutné recepty

Krokety s paradajkovo-bazalkovým dipom

Náročnosť Stredná
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

1 strúčik cesnaku
1 šalotka
1 lyžica olivového oleja
200 g paradajkového pretlaku
Soľ, čierne korenie
1 hrsť čerstvej bazalky
50 g hladkej múky
1 vajce
100 ml cmaru
100 g strúhanky
½ lyžičky oregana
150 g Galbani Mozzarella Mini
1 l repkového oleja

Postup prípravy

1. Cesnak a šalotku očistite. Cesnak nasekajte na jemno a šalotku nakrájajte na malé kocky. Do rozpálenej panvice nalejte olivový olej a cesnak a šalotku mierne orestujte. Zalejte paradajkovým pretlakom, osoľte, okoreňte a na miernom stupni ohrevu varte 5 minút.

 

2. Polovicu bazalky nasekajte a zamiešajte do uvareného paradajkového dipu. Preložte do misky a odložte nabok.

 

3. Do misy nasypte múku, pridajte vajce, cmar, soľ a čierne korenie. Vymiešajte hladké cestíčko. Do druhej misy nasypte strúhanku a premiešajte s oreganom. 

 

4. Z Galbani Mozzarelly Mini zlejte nálev a guličky opatrne osušte papierovými utierkami. Každú guličku obaľte najprv v cestíčku a potom v ochutenej strúhanke. Postup zopakujte trikrát po sebe,  aby vznikol chrumkavý obal. 

 

5. Do hrnca nalejte dostatočné množstvo oleja, aby vznikla olejová kúpeľ, a zohrejte ho na fritovaciu teplotu. Teplotu oleja môžete otestovať kúskom strúhanky. Vhoďte ju do rozpáleného oleja a keď sa okolo strúhanky budú tvoriť bublinky, olej je pripravený. Obalené guličky Galbani Mozzarelly Mini 3 minúty prudko smažte v oleji do zlatista.

 

6. Galbani Mozzarellu Mini ozdobte zvyškom čerstvej bazalky a okamžite podávajte s paradajkovo-bazalkovým dipom. Buon Appetito!

Video