Na korpus:
3 vajcia
90 g hladkej múky
90 g cukru
kôra z citrónu
Na krém:
250 g ricotty Galbani
150 ml smotany na šľahanie
50 g čokoládových lupienkov
Na ozdobu:
50 g čokoládových lupienkov
100 g nasekaných mandlí
kandizované ovocie
Na šťavu:
200 ml vody
100 g cukru
rumová esencia
Korpus:
Vajcia vyšľahajte s cukrom na penu. Potom pridajte polovicu múky a opatrne ju vmiešajte. Do cesta dosypte zvyšok múky a kôru z citrónu a opäť opatrne miešajte. Cesto vlejte do vymastenej formy, vložte do rozohriatej rúry na 180 stupňov a pečte 30 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
Krém:
Smotanu vyšľahajte a potom postupne prišľahávajte ricottu. Nakoniec vsypte cukor a čokoládové lupienky. Zmes premiešajte a dajte vychladnúť do chladničky.
Šťava:
Vodu zmiešajte s cukrom, priveďte do varu a varte pár minút. Potom stiahnite z plameňa a nechajte vychladnúť. Vlejte rumovú esenciu a premiešajte.
Vychladnutý korpus rozkrojte na 2 časti. Spodný korpus pokvapkajte šťavou a navrstvite krém. Druhú časť korpusu položte na krém, pokvapkajte zvyškom šťavy a celú tortu pomažte krémom. Ozdobte nasekanými mandľami, kandizovaným alebo čerstvým ovocím. Pred servírovaním nechajte stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.