Na cesto:
Na oblohu:
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na pol centimetra hrubé plátky a uvarte v mierne osolenej vode. Od dosiahnutia varu varte 10 minút. Mozzarellu nakrájajte na kocky a šunku na prúžky. Kvasnice a cukor rozpusťte v šálke vlažnej vody a soľ v ďalšej šálke.
Na pracovnú plochu nasypte na hromadu múku a vnútri vyhĺbte jamku. Dovnútra nalejte vodu s kvasnicami a vodu so soľou, pridajte olej a začnite rýchlo hniesť. Podľa potreby pridávajte ďalšiu múku a vodu. Pokračujte, kým získate hladké a pružné cesto. To dajte do misy posypanej múkou a prikryte utierkou. Nechajte aspoň hodinu odležať, kým cesto zdvojnásobí svoj objem.
Cesto rozdeľte na štyri diely, každý z nich potom rozváľajte na placku. Potom pizzu obložte mozzarellou a následne zemiakmi, pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a posypte rozmarínom. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Vložte na 15 minút do trúby rozohriatej na 250 °C. Na hotovú pizzu poukladajte šunku.