500 g cukety
mozzarella Galbani
70 ml olivového oleja
40 ml bieleho vínneho octu
2 strúčiky cesnaku
mäta
soľ a korenie
Cuketu omyte a nakrájajte na tenké plátky (cca 3 mm). Vložte ich do sitka, posypte 20 g soli a po 30 minútach, keď pustí prebytočnú vodu, ju zľahka prepláchnite a nechajte oschnúť na papierovej utierke. Do misky vlejte olivový olej, ocot, soľ, prisypte na drobno nasekanú mätu, olúpané a nakrájané strúčiky cesnaku, na plátky nakrájanú mozzarellu a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a časť zmesi odlejte do akejkoľvek väčšej misky. Cuketu opražte na rozpálenom oleji, nechajte odkvapkať prebytočný olej a vložte do misky k marináde. Celé to zalejte zvyškom marinády, zľahka premiešajte a nechajte odležať aspoň 30 minút.