Vo veľkom hrnci uvarte na miernom ohni so štipkou soli špenát. Pod pokrievkou ho nechajte dôjsť až do zmäknutia. Na omáčku si pripravte polovičky cherry paradajok. Na dostatočnom množstve extra panenského olivového oleja krátko orestujte strúčik cesnaku a nasekané zrniečka fenikla. Prihoďte nakrájané paradajky a bazalkové lístky, osoľte, okoreňte a varte na miernom ohni približne 10 minút. Uvarený špenát nechajte odkvapkať a premiešajte ho s ricottou, parmezánom, štipkou soli, čerstvo pomletým korením, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou muškátového orieška.
Plátky lasagní krátko povarte – len aby zmäkli. Potom ich ochlaďte v nádobe so studenou vodou, nechajte odkvapkať a rozprestrite na ne náplň. Ak sú príliš tenké, dajte na sebe dva, budú sa vám neskôr aj ľahšie krájať. Zrolujte ich a presuňte asi na 10 minút do chladničky stuhnúť. Potom zvitok nakrájajte na valčeky – rolky – a zarovnajte ich na plech, do pekáčika či inej vhodnej nádoby. Na rolky navŕšte kopčeky orestovaných paradajok, posypte ich parmezánom a pečte pri 170 °C približne 20 minút. Servírujte teplé.