Mozz chutné recepty

Cannelloni so špenátom a mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 300 g cestovín cannelloni
  • 400 g listového špenátu
  • 100 g masla
  • 100 g hladkej múky
  • 1 l polotučného mlieka
  • 2 balenia mozzarelly Galbani 125 g
  • 1 žĺtok
  • 100 g parmezánu Galbani
  • 300 g ricotty Galbani
  • pár lístkov bazalky
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy

Najskôr si pripravte bešamel. Rozpusťte na panvici maslo a zaprášte ho hladkou múkou – tak vytvoríte zápražku. Následne prilievajte mlieko a všetko rozmiešajte dohladka. Omáčku dochuťte soľou a muškátovým orieškom.

 

Cannelloni nechajte niekoľko minút spariť vo vriacej vode a potom ich vhoďte do studenej vody. Pripravte si zmes, ktorou budete cestoviny plniť. Sparený špenát spolu s lístkami bazalky najemno nasekajte, pridajte ricottu, časť mozzarelly Galbani nakrájanej na drobné kúsky, zmiešajte s muškátovým orieškom a dochuťte soľou a korením. Teraz si na malé kúsky nakrájajte zvyšok mozzarelly a každú z cestovinových trubičiek vyplňte na striedačku zmesou a pripravenými mozzarellovými kúskami – ich počet sa môže líšiť.

 

Cannelloni naskladajte do zapekacej misy potretej maslom, zalejte bešamelom, posypte parmezánom a nadrobno nakrájanou mozzarellou Galbani a pečte 20 minút v trúbe predhriatej na 200 °C. Vďaka zmesi preloženej na rôznych miestach mozzarellou Galbani budú výsledkom cannelloni „päťdesiatich chuťových odtieňov“. Príprava tohoto nevšedného chuťového zážitku vám zaberie približne 45 minút.