Najskôr si pripravte bešamel. Rozpusťte na panvici maslo a zaprášte ho hladkou múkou – tak vytvoríte zápražku. Následne prilievajte mlieko a všetko rozmiešajte dohladka. Omáčku dochuťte soľou a muškátovým orieškom.
Cannelloni nechajte niekoľko minút spariť vo vriacej vode a potom ich vhoďte do studenej vody. Pripravte si zmes, ktorou budete cestoviny plniť. Sparený špenát spolu s lístkami bazalky najemno nasekajte, pridajte ricottu, časť mozzarelly Galbani nakrájanej na drobné kúsky, zmiešajte s muškátovým orieškom a dochuťte soľou a korením. Teraz si na malé kúsky nakrájajte zvyšok mozzarelly a každú z cestovinových trubičiek vyplňte na striedačku zmesou a pripravenými mozzarellovými kúskami – ich počet sa môže líšiť.
Cannelloni naskladajte do zapekacej misy potretej maslom, zalejte bešamelom, posypte parmezánom a nadrobno nakrájanou mozzarellou Galbani a pečte 20 minút v trúbe predhriatej na 200 °C. Vďaka zmesi preloženej na rôznych miestach mozzarellou Galbani budú výsledkom cannelloni „päťdesiatich chuťových odtieňov“. Príprava tohoto nevšedného chuťového zážitku vám zaberie približne 45 minút.