Mozz chutné recepty

Cannelloni s mozzarellou a špenátom

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

  • 1 balenie cestovín cannelloni
  • 2 balenia Galbani Mozzarella
  • 1 balenie Galbani Ricotta
  • 500 g špenátu
  • ½ l mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • bazalka
  • muškátový oriešok, sol

Postup prípravy

Najskôr sa pustíme do prípravy bešamelu – rozpustíme maslo a za stáleho miešania prisypávame hladkú múku, pokiaľ sa nevytvorí zásmažka. Do tej nasledovne prilievame mlieko, osolíme a stále miešame, pokiaľ bešamel nezhustne. Potom zmiešame na kocky nakrájanú mozzarellu, sparený poprekrajovaný špenát, nasekanú bazalku, ricottu a štipku muškátového oriešku. Pripravenú zmes plníme cannelloni. Zapekaciu misu vymažeme maslom, nalejeme do nej vrstvu bešamelu a nasledovne poukladáme naplnené cannelloni tesně vedľa seba. Pokryjeme bešamelom, zasypeme parmezánom a bazalkou a dáme zapiecť na 180 °C zhruba na 30 minút.