Mozz chutné recepty

Jahodová roláda

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 6 osôb

Ingrediencie

6 bielkov
300 g krupicového cukru
60 g mandľových plátkov
250 g Galbani Mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
1 lyžica práškového cukru
300 g čerstvých jahôd

Postup prípravy

1. Plech vyložte papierom na pečenie. V mise vyšľahajte bielky do polotuhého snehu. Potom postupne zašľahajte krupicový cukor, až vznikne biela lesklá hmota, ktorá drží tvar a je zároveň dobre elastická. Cesto rozotrite stierkou na papier na pečenie do hrúbky 1 cm a posypte mandľovými plátkami. Roládu dajte piecť do rúry predhriatej na 200 °C na 8 minút. Potom teplotu stiahnite na 160 °C a pečte ďalších 8 minút.

 

2. Medzitým v mise vyšľahajte Galbani Mascarpone so smotanou a práškovým cukrom na hladký, nadýchaný krém. Jahody očistite a opláchnite, 2/3 nakrájajte na malé kocky.

 

3. Roládu po vybratí z rúry nechajte niekoľko minút vychladnúť. Potom ju otočte hore dnom, odstráňte papier na pečenie a posypte nakrájanými jahodami. Potrite 2/3 krému a všetko opatrne zrolujte.

 

4. Roládu nakoniec ozdobte zvyškom krému, ktorý vložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Navrch poukladajte rozpolené čerstvé jahody a hneď podávajte! Buon Appetito!

Video