Na nátierku:
Na talianske slané pečivo grissini:
Vidličkou zmiešajte mozzarellu s čerstvým kozím syrom, osoľte, okoreňte, ochutnajte a dokoreňte. Do zaváraninového pohára vlejte olivový olej, prihoďte niekoľko lístkov bazalky a prekryte vrstvou syrovej zmesi. Zalejte ďalšou várkou olivového oleja a bazalky (môžete pridať korenie piatich vôní) a rovnakým spôsobom pokračujte až k hrdlu pohára. Nádobu uzavrite a nechajte obsah macerovať 24 hodín.
Pusťte sa do pečiva. Do veľkej misy nalejte vodu, pridajte soľ, múku a kvasnice. Miešajte, dokým sa nevytvorí dokonale prepojená hmota (v mixéri hnetačom, v pekárni na chlieb alebo ručne). Nechajte cesto vykysnúť, malo by zdvojnásobiť objem. Potom z neho na pomúčenom váľku vyváľajte čo najtenšiu obdĺžnikovú placku. Štetcom ju potrite olivovým olejom a posypte sezamovými zrniečkami a morskou soľou. Znovu prejdite po placke valčekom, aby ste do cesta vtlačili sezamové zrnká aj soľ. Potom placku nakrájajte na prúžky (najlepšie krájačom na pizzu). Prúžky stočte do voľných „slimákov“ (rolád) a zasa nechajte chvíľku odležať, aby cesto ešte trochu nakyslo. Pečte pri 180 °C asi 20 minút, dokým nebudú slimáky dozlatista upečené. K nátierke sú naozaj výborné.