Mozz chutné recepty

Cheesecake s ricottou a citrónovým krémom

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 8 osôb

Ingrediencie

Na prípravu korpusu:

  • 200 g maslových sušienok
  • 60 g rozpusteného masla

 

Na prípravu krému:

  • 1 kg Galbani Ricotta
  • 70 g cukru
  • 4 vajcia
  • 40 g kukuričného škrobu
  • kôra z bio citróna
  • 2 bio citróny

 

Na prípravu citrónovej polevy:

  • 200 g cukru
  • 100 g masla
  • 4 citróny
  • 3 vajcia
  • žĺtok

 

Postup prípravy

Vytlačte citróny, šťavu nalejte do kastróla, pridajte cukor a maslo. Šľahajte na miernom ohni, dokým sa maslo nerozpustí. Potom prilejte 3 rozšľahané vajcia a 1 žĺtok. Za stáleho miešania na miernom ohni zahrievajte asi 10 min, až zmes zhustne do krému. Ten prepasírujte cez sito, aby ste odstránili prípadné vaječné zrazeniny a nechajte odležať. Polevu si tiež môžete pripraviť vopred a uchovať ju na chladnom mieste.

 

Maslové sušienky rozdrvte valčekom na kúsočky. Nasypte ich do misy, pridajte citrónovú kôru a postupne prilejte rozpustené maslo. Dôkladne premiešajte. Okraje tortovej formy namažte tukom, dno vyložte papierom na pečenie. Zmes najskôr natlačte lyžicou k okrajom formy, potom ju rozprestrite po celom dne. Ponechajte chvíľu