Mozz chutné recepty

Ryža s hráškom a mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 125 g Galbani Mozzarella
  • 30 g nastrúhaného syra Galbani Gran Gusto
  • 1 kg čerstvých hráškových strukov
  • 240 g ryže (ideálne druh Carnaroli)
  • 60 g masla
  • 60 g slaniny
  • 1 l bujónu
  • stonka petržlenu
  • pór

Postup prípravy

Ak máte čerstvý hrášok v strukoch, umyte ich a asi hodinu intenzívne varte. Vývar zo strukov sceďte a použite ako základ. Výsledný pokrm vďaka nemu získa výrazne „hráškovejšiu“ chuť. Vo vhodnom kastróliku rozpusťte s lyžicou oleja maslo a orestujte na ňom nadrobno nakrájaný pór. Pridajte slaninu, jemne nasekaný petržlen a všetko nechajte chvíľočku variť. Prilejte trochu bujónu a ďalej varte 5 minút. Vmiešajte ryžu, osoľte a okoreňte. (Ryža by nemala byť rozvarená, skôr tuhšia.) Ak sa vám jedlo zdá nedochutené, prilejte bujón. Pred servírovaním pridajte kúsok masla, nastrúhaný syr Gran Gusto a mozzarellu.