Mozz chutné recepty

Bravčová saltimbocca

Náročnosť Nízka
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

250 g mozzarelly Galbani
500 g bravčovej panenky
200 g hladkej múky
6 plátkov prosciutta cruda
olivový olej
zväzok šalvie
soľ
korenie

Postup prípravy

Očistený šál bravčovej panenky rozkrojte pozdĺžne na dve polovice. Získané plátky mäsa potom ľahko naklepte, obaľte v hladkej múke, osoľte, okoreňte a smažte na olivovom oleji. Približne po piatich minútach presuňte mäso z panvice späť na lopárik na ďalšiu úpravu. Na prvý plátok bravčového naukladajte nakrájanú mozzarellu Galbani spolu s vetvičkou voňavej šalvie a prikryte druhým kúskom mäsa. Vzniknutý „sendvič“ potom zabaľte do prosciutta a vráťte na rozpálenú panvicu. Tam ho ponechajte do doby, než sa mozzarella vnútri dostatočne roztopí a prosciutto na povrchu získa zlatistú farbu. Pred podávaním rozpoľte a servírujte s ciabattou či malým šalátikom.

 

Video