Mozz chutné recepty

Talianske rizoto z červenej repy

Náročnosť Stredná
Doba varenia 15 - 30 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

400 g konfitovanej červenej repy
30 ml olivového oleja
2 šalotky
400 g ryže na rizoto
150 ml bieleho vína
500 ml zeleninového vývaru
250 g Galbani Mascarpone
80 g parmezánu
50 g petržlenovej vňate
30 ml repkového oleja
25 kusov Galbani Mozzarella Perline
30 g píniových orieškov
10 g žeruchy

Postup prípravy

1. 200 g konfitovanej červenej repy rozmixujte na jemné pyré.

 

2. Na panvici zohrejte lyžicu olivového oleja a orestujte na ňom 2 nadrobno nakrájané šalotky. Pridajte 400 g ryže a krátko orestujte. Podlejte 150 ml bieleho vína a alkohol nechajte odpariť.

 

3. Potom postupne prilievajte 500 ml zeleninového vývaru a za občasného miešania varte na miernom ohni približne 14 minút, až kým bude ryža takmer mäkká. Nakoniec vmiešajte pyré z červenej repy, 250 g Galbani Mascarpone, 80 g najemno nastrúhaného parmezánu a zvyšok olivového oleja.

 

4. Pred podávaním rozmixujte 50 g hladkolistého petržlenu s 30 ml repkového oleja, v prípade potreby zmes preceďte cez jemné sitko. Hotové rizoto podávajte ozdobené na kocky nakrájanou zvyšnou červenou repou, 25 kúskami Galbani Mozzarella Perline, 30 g píniových orieškov, pokvapkané petržlenovým olejom a ozdobené čerstvou žeruchou.

Video