Mozz chutné recepty

Slaný koláč s kelom a mozzarellou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 6 osôb

Ingrediencie

500 g kelu

1 balenie Galbani Cubettini

1 vajce

1 červená cibuľa

bazalka

olivový olej

soľ a korenie

50 g parmezánu

200 g lístkového cesta

Postup prípravy

Na drobno nakrájaný kel varte vo vode asi 4 minúty a potom ho sceďte. Na panvici rozpáľte olivový olej a opražte cibuľu do zlatista. Potom k nej pridajte bazalku a kel a všetko varte 10 minút. Medzitým v miske rozšľahajte vajce s nastrúhaným parmezánom tak, aby vám vzniklo husté cestíčko. Osoľte a okoreňte.  Formu na koláč vysteľte papierom na pečenie, vložte do nej cesto a nezabudnite z neho vytvarovať okraje koláča. Potom na cesto položte pripravený kel, posypte mozzarellou Cubettini a navrch nalejte parmezánové cestíčko. Koláč vložte do dopredu rozohriatej rúry a pri teplote 200°C pečte 40 minút. Hotový koláč nechajte pred servírovaním vychladnúť.