Mozz chutné recepty

Zemiaky zapečené s brokolicou a mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

Ingrediencie:

  • 250 g zemiakov
  • 200 g brokolice
  • 1 balenie mozzarelly Galbani 125 g
  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • petržlenová vňať
  • med
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy

Najskôr uvarte zemiaky v šupe a nechajte ich vychladnúť. Následne povarte brokolicu, stačí 2 minúty, a pokrájajte ju na malé kúsky.  Potom nakrájajte cibuľu na tenká kolieska. Vychladnuté zemiaky ošúpte a pokrájajte ich na malé kocky. Dajte zemiaky, brokolicu a cibuľu do zapekacej misy, pokvapkajte olivovým olejom, pridajte kvapku medu, osoľte, okoreňte a posypte petržlenovou vňaťou. Dajte zapiecť do rúry na 10 minút a 175 °C. Mozzarellu pokrájajte na kocôčky a pridajte ju na sčasti opečený pokrm. Potom znovu vráťte do rúry a pečte ďalších 5 – 7 minút. Servírujte teplé.