Mozz chutné recepty

Šalát s tuniakom, mozzarellou a paprikami

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 200 g Galbani Mozzarelly
  • 50 g rokety (dá sa použiť aj rukola)
  • 50 g čerstvej valeriánky
  • 3 veľké paradajky
  • 150 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 červená paprika
  • 50 g kapár
  • 6 lístkov bazalky
  • 2 sardely v oleji
  • 1 polievková lyžica balzamikového octu
  • soľ, biele korenie, olej

Postup prípravy

Papriku umyte a osušte a na 15 minút vložte piecť do trúby pri 180 °C. Medzitým si pripravte a na plátky nakrájajte paradajky a mozzarellu. Tuniaka z konzervy zlejte a nechajte odkvapkať. Horúcu papriku preložte do hliníkovej misky a prikryte potravinovou fóliou. Nechajte 10 minút ochladiť a potom opatrne z papriky odstráňte šupku a všetky semienka.

 

Dužinu nakrájajte na tenké prúžky a nechajte na neskoršie použitie. Roketu a valeriánku dôkladne osušte. Vložte do servírovacej misy, do stredu misy umiestnite papriku a tuniaka, okolo naskladajte striedavo dieliky paradajok a mozzarelly.

 

V malej miske zmiešajte najemno nasekané kapary, sardelky a bazalku. Pridajte štipku soli a bieleho korenia, balzamikový ocot a dôkladne premiešajte. Potom jednou rukou pomaly prilievajte extra panenský olivový olej a druhou miešajte, kým sa vytvorí svetlá krémová zmes. Zálievku použite na šalát podľa chuti.