Mozz chutné recepty

Paradajková polievka s mozzarellou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 6 osôb

Ingrediencie

  • 125 g Galbani Mozzarella
  • 500 g zrelých paradajok
  • 300 g chleba
  • strúčik cesnaku
  • zväzok oregana
  • zväzok bazalky
  • olivový olej
  • citrón
  • cibuľa
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy

Na dvoch polievkových lyžiciach extra panenského olivového oleja orestujte najemno nakrájanú cibuľu a strúčik cesnaku. Paradajky krátko ponorte do vriacej vody, ošúpte ich a zbavte zrniečok. Nakrájané dajte do kastróla s cibuľou a varte na silnejšom ohni asi 15 minút. Potom pridajte chleba nakrájaný na väčšie kusy a hrsť bazalkových lístkov. Zmes premiešajte, osoľte a okoreňte. Prilejte liter vriacej vody a varte ešte asi 20 minút. Miešajte, dokým nebude polievka hladká a krémová. Mozzarellu nakrájajte na plátky a nechajte chvíľu marinovať v extra panenskom olivovom oleji s lístkami oregana a nastrúhanou citrónovou kôrou. Do každého taniera s polievkou vložte plátok ochutenej mozzarelly a ozdobte ho lístkom bazalky.