Mozz chutné recepty

Rizoto so šafranom a gorgonzolou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 150 g Galbani Gorgonzola
  • 40 g nastrúhaného syra Galbani Grana Padano D.O.P.
  • 320 g ryže (ideálne Carnaroli alebo Arborio)
  • 30 g masla
  • 30 g cibule
  • 10 g pažítky
  • 600 ml bieleho vína
  • 600 ml vývaru
  • trochu šafranu

Postup prípravy

Na masle ľahko osmažte cibuľu a potom pridajte ryžu. Orestujte, vlejte biele víno a hneď ako sa vyparí, pridajte vývar. Ochuťte šafranom a nechajte ryžu pomaly dusiť, dokým nezmizne takmer všetka voda. Zmiešajte s nastrúhaným syrom Grana Padano a s gorgonzolou, odstavte zo sporáka a nechajte niekoľko minút dôjsť. Servírujte posypané najemno nakrájanou pažítkou.