Mozz chutné recepty

Zapečené mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a špagetami

Náročnosť Stredná
Doba varenia 45 - 60 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

500 g mletého hovädzieho mäsa
1 lyžička oregana
1 lyžička bazalky
Soľ, čierne korenie
1 hrsť strúhanky
1 vajce
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 mrkva
2 lyžica olivového oleja
500 g paradajkového pretlaku
200 ml vody
2 hrste čerstvej bazalky
500 g špagiet
125 g Galbani Mozzarella

Postup prípravy

1. V mise zmiešajte mäso, oregano, bazalku, osoľte, okoreňte, pridajte strúhanku, vajce a vytvorte lepkavú zmes. Zo zmesi vytvarujte guličky s priemerom 3 cm. Guličky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte vychladnúť do chladničky.

 

2. Cibuľu a cesnak očistite. Cibuľu nakrájajte na malé kocky a cesnak prelisujte. Mrkvu očistite a nastrúhajte najemno. 

 

3. Rozpáľte liatinovú panvicu a nalejte do nej olej. Môžete použiť aj obyčajnú panvicu, ale v tomto prípade zmes pred zapekaním preložte do zapekacej misy. Na oleji orestujte cesnak, cibuľu a mrkvu. Pridajte pretlak a vodu a zmes uveďte do varu. Na miernom stupni ohrevu nechajte 10 minút bublať. Nasekajte hrsť bazalky a pridajte ju do omáčky.

 

4. Mäsové guličky vložte do omáčky a 15 minút pečte v rúre predhriatej na 200°C. Špagety uvarte podľa návodu na obale. Z Galbani Mozzarelly zlejte nálev a nakrájajte ju na plátky. Plátky poukladajte na mäsové guličky a dopekajte ďalších 8 minút.

 

5. Špagety vložte do servírovacej misy a podávajte so zapečenými guličkami ozdobenými čerstvou bazalkou. Buon Appetito!

Video