Mozz chutné recepty

Rizoto s mozzarellou a paradajkami

Náročnosť Stredná
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

  • 300 g ryže
  • 250 g Galbani Mozzarella
  • parmezán
  • 1 l zeleninového vývaru
  • biele víno
  • cherry paradajky
  • cibuľa
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • bazalka

Postup prípravy

Cherry paradajky nakrájajte na štvrtinky, osoľte, okoreňte, pridajte nasekanú bazalku, pokvapkajte olivovým olejom a dajte bokom. Cibuľku nakrájajte nadrobno a nechajte speniť, do panvice následne prisypte ryžu, zalejte trochou bieleho vína a nechajte vyvariť. Pomocou naberačky postupne pridávajte vývar, dokým sa ryža neuvarí. Hneď ako bude ryža „al dente“ a všetok vývar bude vyvarený, pridajte parmezán a polovicu na kocky nakrájanej mozzarelly. Dôkladne premiešajte a následne naservírujte. Na tanieri dozdobte paradajkami, kúskami mozzarelly a lístkami bazalky.