Mozz chutné recepty

Pečené zemiaky s mozzarellou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

3 zemiaky

125 g mozzarelly Galbani

70 g prosciutto crudo

2 lyžice dozlatista opečenej cibule

tymian

soľ

čierne mleté korenie

Postup prípravy

Zemiaky môžete ošúpať alebo len poriadne vyčistiť šupu. Zabaľte ich do alobalu alebo papieru na pečenie a dajte piecť na 200 stupňov na 20 minút. Potom skontrolujte, či sú upečené, vytiahnite ich z rúry a nechajte vychladnúť.

Prosciutto nakrájajte na malé kúsky. Nakrájanú cibuľu na panvici osmažte do sklovita a pridajte nakrájané prosciutto. Stiahnite teplotu a osoľte. Len čo prosciutto zmäkne, dajte panvicu zo sporáka dolu.

Zemiaky, ktoré sú stále zabalené v alobale alebo papieri na pečenie, pozdĺžne rozrežte. Vidličkou zemiaky vydlabte, až budú tvarom pripomínať loďku. Potom ich naplňte zmesou cibule a prosciutta, okoreňte, položte na ne kúsky mozzarelly a dajte dopiecť na 10 minút.