Mozz chutné recepty

Halušky s malinovou omáčkou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 30 - 45 minút
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

3 plátky želatíny
150 g bielej čokolády
100 ml smotany (31%)
250 g malín
50 g krupicového cukru
2 ½ bio citrónov
250 g Galbani Mascarpone
100 g kyslej smotany
70 g práškového cukru
½ lyžice vanilkového extraktu
4 lyžice nesolených pistácií
50 g červených ríbezlí

Postup prípravy

1. 3 plátky želatíny namočte do studenej vody.

 

2. 70 g bielej čokolády nasekajte na kúsky a vložte do vyššej nádoby.

 

3. 100 ml smotany (31%) priveďte do varu a rozpustite v nej napučanú želatínu. Ešte horúcu zmes nalejte na kúsky čokolády. Nechajte stáť 1 minútu, potom tyčovým mixérom rozmixujte do hladka a nechajte vychladnúť v chladničke.

 

4. 200 g očistených malín, 50 g práškového cukru a 1 lyžicu vylisovanej citrónovej šťavy povarte, kým zmes nezhustne, potom prelejte cez sitko do misy a nechajte vychladnúť.

 

5. V miske kuchynského robota balónovou metlou vymiešajte 250 g Galbani Mascarpone, smotanovo-čokoládovú zmes so želatínou, 100 g kyslej smotany, 70 g práškového cukru, ½ lyžice vanilkového extraktu a šťavu a postrúhanú kôru z 2 dobre umytých bio citrónov na hladký krém. Nechajte ho dokonale vychladnúť.

 

6. 80 g bielej čokolády nechajte rozpustiť vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Tenkú vrstvu rozpustenej čokolády naneste na papier na pečenie, posypte nasekanými pistáciami a nechajte stuhnúť. 

 

7. Z vychladeného krému pomocou dvoch polievkových lyžíc povykrajujte pekne tvarované halušky, poukladajte ich na tanier, polejte vychladnutou malinovou omáčkou a podávajte s čerstvými malinami a ríbezľami. Nakoniec ozdobte nalámanou bielou čokoládou s orieškami. Buon Appetito!

Video