Mozz chutné recepty

Pečené plnené papriky

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 250 g Galbani Mozzarella
  • 250 g Galbani Ricotta
  • Parmezán Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 4 lístky šalvie
  • 6 lístkov mäty
  • 12 paprík
  • 2 vajcia
  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • stoniek čerstvého petržlenu
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Z paprík odstráňte stopky, zrniečka a biele časti. Dbajte na to, aby struky zostali celé. Potom najemno nakrájajte bylinky a zmiešajte ich s ricottou, nakrájanou mozzarellou a vajíčkami. Pridajte hoblinky nastrúhaného parmezánu a dochuťte soľou a čiernym korením. Potom touto plnkou naplňte struky a pečte ich v predhriatej trúbe pri 170 °C približne 90 minút. Servírujte teplé.