Mozz chutné recepty

Jesenná polievka s tekvicou a mozzarellou

Náročnosť Stredná
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

  • 150 g hnedej ryže
  • 130 g tekvice
  • 50 g cibule
  • 1 balenie mozzarelly Galbani 125 g
  • 1,3 l zeleninového vývaru
  • 1 malá mrkva
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2–3 krajce chleba (nemusí byť)
  • čerstvý rozmarín
  • soľ a korenie
  • extra panenský olivový olej

Postup prípravy

Zemiaky, tekvicu a mrkvu nakrájajte na kocky. V hrnci rozpáľte dve lyžice olivového oleja a osmažte na ňom cibuľku dozlata. Potom pridajte zeleninu, vlejte do hrnca 600 ml zeleninového vývaru a varte pod pokrievkou na miernom ohni asi 30 minút. Po 30 minútach rozmixujte zeleninu tyčovým mixérom, pridajte do polievky opláchnutú ryžu, dolejte zbytkom vývaru a za občasného miešania povarte pod pokrievkou ďalších 30 – 40 minút. Potom pridajte soľ, korenie a rozmarín. Hotovú polievku servírujte do tanierov a ozdobte plátkami mozzarelly, zľahka pokvapkajte olivovým olejom a posypte čerstvo pomletým korením. Podávejte podľa chuti – samotné, alebo s chlebom.