Mozz chutné recepty

Hrianka s mozzarellou, drvenými paradajkami a ančovičkami

Náročnosť Nízka
Doba varenia 15 - 30 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

  • 125 g Galbani Mozzarella di latte di Bufala
  • 400 g sterilizovaného cíceru
  • 120 ml extra panenského olivového oleja
  • 2 plátky žitného chleba
  • 8 filiet ančovičiek v oleji
  • 2 paradajky
  • citrónová šťava
  • strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • štipka korenia

Postup prípravy

Mozzarellu nechajte dokonale odkvapkať a nakrájajte ju na 6 plátkov. Vytvorte nepravý hummus – do mixéra dajte cícer s trochou nálevu, citrónovú šťavu, roztlačený cesnak a olivový olej, rozmixujte dohladka (v prípade potreby prilejte vodu), osoľte a okoreňte. Ošúpte paradajky a nakrájajte ich na čo najmenšie kúsočky. Krajíčky chleba potrite hummusom, dajte naň plátky mozzarelly, ozdobte radom nakrájaných paradajok a všetko to prekryte plátkami ančovičiek. Hrianky korunujte čerstvo pomletým korením.