Mozz chutné recepty

Ravioly plnené tekutým parmezánom a sypané šunkovou posýpkou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 60 minút a viac
Počet osôb 4 osoby

Ingrediencie

  • 100 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 100 g šľahačky
  • 400 g cesta
  • soľ
  • korenie
  • 80 g masla
  • 8 plátkov prosciutto crudo
  • 50 g strúhanky

Postup prípravy

6 plátkov šunky vložíme do trúby na 90 °C, až získa chrumkavú konzistenciu. Potom ich rukami rozdrobíme na kúsky a prehodíme na panvici so strúhankou, dokým nebude zmes chrumkavá.

 

V hrnci prevaríme smotanu, pridáme parmezán a rozmixujeme tyčovým mixérom do krémovej konzistencie. Vložíme do chladničky a necháme vychladiť. Po vychladení vložíme do cukrárskeho vreca. Z cesta pripravíme ravioly, ktoré naplníme krémom.

 

Ravioly varíme cca 2 minúty, dokým parmezán nezíska tekutú konzistenciu. Na panvici rozohrejeme maslo, do ktorého vložíme 2 plátky šunky a trochu vody. Hneď ako sa nám zmes začne redukovať, šunku vyberieme. Opatrne premiešame s raviolami, aby sme ich neponičili. Uvarené ravioly poukladáme okolo mäsa na tanier a servírujeme posypané šunkovou posýpkou, ako sa to robí s parmezánom.