Mozz chutné recepty

Farfalle so špargľou a mozzarellou

Náročnosť Nízka
Doba varenia 15 - 30 minút
Počet osôb 2 osoby

Ingrediencie

300 g cestovín farfalle

špargľa

200 g mozzarelly Galbani

1 cibuľa

petržlenová vňať

soľ

korenie

olivový olej

Postup prípravy

Špargľu povarte približne 5 minút. Po uvarení odrežte tvrdé časti a tie zvyšné mäkké pokrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nakrájajte nadrobno a na panvici

rozohrejte olivový olej a na ňom ju opražte do zlatista.  Potom pridajte špargľu, soľ, korenie a nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko premiešajte a nechajte chvíľu opekať. Uvarte cestoviny tak, aby boli al dente a zatiaľ nakrájajte mozzarellu na menšie plátky.

Uvarené cestoviny dajte na panvicu a premiešajte spolu so špargľou. Pridajte mozzarellu, nechajte 2–3 minúty opiecť a servírujte. Buon Appetito!